A közreműködőkről

Bakonyiné Marton Katalin

Zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zeneszerzés szakán, majd a Zeneakadémia Középiskolai énektanár és karvezető szakán végezte. Jelenleg a Szent II. János Pál Iskolaközpont énektanára. A Don Bosco Ének- és Zenekarnak alapítása óta tagja, kezdetben, mint énekes, majd 1991 óta vesz részt aktívan a kórus irányításában, mint karvezető. A hangversenyeken a vezénylés mellett továbbra is énekel a kórusban. Karvezetői repertoárjában elsősorban egyházzenei művek állnak, de közel áll hozzá Kodály és Bárdos zenéje is.

Benyus Sándor

A Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium nagybőgő tanára, korrepetítora és a zenekar karmestere, (14 évig az iskola igazgatója). A 10 testvérből álló Benyus Testvérek Kamaraegyüttesének tagja. 25 éve vezeti az Egyetemi Templom Don Bosco Ének-zenekarát, melyet közel 50 éve alapított Dauner János szalézi szerzetes. 

Brenner József atya

A híres szombathelyi Brenner család keresztény légkörébe született, amelyben a papi hivatások megérlelődtek. 1957-ben szentelték pappá. László bátyjával átmentették vértanú fivérük, boldog Brenner János emlékét a szabadabb világba, de ennek ára volt: 1989-ig csak káplán lehetett, plébános nem.  Állandóan figyelték a világi hatóságok.. 1995-től kanonok, általános helynök, szentszékibíró, borhi címzetes apát, egyházmegyei spirituális és Vasvár-Szombathelyi Székeskáptalan nagyprépostja. Hűséges és nehéz körülmények között is helytálló papi életével és vértanú fivére emlékének átmentésével a jelen és a jövő magyar Katolikus Egyházáért, s áttételesen a jövő magyarságáért dolgozott egész papi életében.

Farkasházi Dávid

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát 2015-ben zenekar-és kórusvezető, majd 2019-ben Kóruskarnagyművész, valamint ének-zene tanár szakokon. Több hazai és nemzetközi verseny díjazottja. Jelenleg a Zeneakadémia doktori képzésének hallgatója, a Kecskeméti Kodály Intézet óraadó oktatója, valamint a Zeneakadémia Mintaiskola Programjának tanára. A 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson alakult La mia Fonte Énekkar karnagya, a Batthyány téri Szent Anna templom egyik orgonistája és Ifjúsági Zenekarának vezetője. 2022-től a budapesti Szent István Bazilika karnagya.

Hernády Krisztina OP

Budapesten született, hatgyermekes családban. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen történelem szakon, majd a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán hittanár szakon szerzett diplomát. 2011-ben belépett a domonkos rendbe, jelenleg a rend hódmezővásárhelyi közösségének tagja, tanít, szentségi előkészítőt tart, fiatal édesanyákkal foglalkozik.

Kondás Sándor atya

Görögkatolikus pap, nős (házasságkötése és a papszentelése éve: 1980), 5 gyermeke és 5 unokája van. 20 év budapesti parókiális szolgálat mellett előbb a görögkatolikus egyház médiareferenseként tevékenykedett, jelenleg a Görögkatolikus Metropóliai Sajtó- és Médiaközpont munkatársaként a görögkatolikus rádió és televízó műsorokat szerkeszti. Felesége és az egyik fia is társa ebben a munkában. 

Pavelczak-Major Dorina

Katekéta és coach. Több, mint 20 éve szolgál a Katolikus Egyházban, állami és egyházi iskolákban egyaránt. Az MKPK-Hitoktatási Bizottságának felkérésére hittankönyv sorozat szerkesztője és társírója, szakmai munkatárs. Jelenleg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelőségén, képzések vezetésében és mint az óralátogatók koordinátora is tevékenykedik. A hitbeli tudás átadása motiválja a továbbképzések vezetőjeként, illetve aktív résztvevőjeként. Hobbija a kézművesség és a zene, melyet szívesen használ módszerként is a hittanórákon.

Szotyori Nagy Gábor

Generációjának egyik legfoglalkoztatottabb orgonaművésze, számos nemzetközi verseny helyezettje, díjazottja. Gyermekkora óta végez egyházzenei-orgonista munkát, jelenleg a budapesti Szent István Bazilika egyik orgonaművésze. Rendszeres koncerttevékenységet folytat, évi 40-50 koncerten szerepel szólistaként, kamaraművészként Magyarországon és külföldön egyaránt. Repertoárján a kora barokk szerzőktől a kortárs zenéig szinte minden fontosabb mű megtalálható, de előadóművészeti érdeklődésének fókuszában a romantika művészete áll.

Virágh András Gábor

A budapesti Szt. István Bazilika orgonaművésze, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, a Magyar Zeneszerzők Egyesülete elnökségi tagja, a Studio5 zeneszerző csoport alapító tagja. Generációjának egyik legfoglalkoztatottabb zeneszerzője és orgonaművésze. Eddigi művészi pályafutásának elismeréseképp 2022-ben Bartók-Pásztory Díjban részesült.

Egyetemi Templom Don Bosco Énekkara

Dauner János szalézi atya 1975-ben alapította, jelenleg ifjabb Benyus Sándor és Bakonyiné Marton Katalin vezetésével a budapesti Egyetemi templom egyházzenei szolgálatát látja el, valamint felkéréseknek eleget téve vendégszerepléseket vállal. Az általuk előadott művek köre felöleli az egyházi év ünnepeit és az európai zenetörténet széles palettáját. Repertoárjukon százhúsz-száznegyven mű szerepel, illetve önálló zenekari műveket is játszanak. A közel 150 tagot számláló ének- és zenekar egyben családos közösség is, ahol kicsik és nagyok egyaránt aktívan részt vesznek a közösség életében.

In Medias Brass

2010 januárjában alakult, tagjai a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztek művész diplomát. Az együttes – megalakulását követő három éven belül – hét rangos, nemzetközi kamarazene versenyen nyert öt első, két második és számos különdíjat. Mesterkurzust tartottak 2015-ben Dél-Koreában, 2018 és 2020-ban Litvániában, 2019-ben pedig Csehországban. Munkájukat 2011-ben Junior Prima díjjal tüntették ki, 2012-ben pedig a KLASSZ Tehetség program promotáltjai között szerepeltek. A zenekar tagjai: Kresz Richárd (trombita); Pálfalvi Tamás (trombita); Benyus János (kürt); Sztán Attila (harsona); Dr. ifj. Bazsinka József (tuba).

Szent István Bazilika Énekkara

1909-ben alapította Sztojanovics Jenő karnagy. A kórus jelenlegi repertoárjában a régi mesterek motettái, miséi, oratóriumai mellett nagy számban megtalálhatók kortárs magyar zeneszerzők művei is. Az együttes feladata elsősorban a liturgikus szolgálat vasárnaponként a tíz órakor kezdődő nagymisén, de emellett alkalmanként önálló koncerteket is ad. Az énekkar számos külföldi turnén vett részt és több hanglemezt is készített.

Szent Efrém Férfikar       

Magyarország legnépszerűbb vokális együttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A nyolcfős énekegyüttes a bizánci rítusú kereszténység vokális hagyományát, a nagy magyar zeneszerzők (Liszt, Bartók, Kodály) férfikari műveit tűzi rendszeresen műsorára, illetve kortárs műveket és saját feldolgozásokat is rendszeresen előadnak.